Reeds geposte berichten: 228
Powered by www.GastenBoek.be Hosted by www.HostYou.be
Door Orgelman   05-04-2018 10:34:32
Ik las De tussenstand in Knack-Focus 4/18 april .
Betreffende Veronique Sanson.....
Ik was beroepshalve geluidsingenieur op de BRT/VRT. De opnames met Veronique in het casino van Knokke, ik denk Gouden zeezwaluw of beker voor zangvoordracht, behoren tot een van mijn fijnste en diepste muzikale belevenissen die ik aan mijn carrière overhield. Zo een krachtige (kleine) Grande Dame met een ongelofelijke dynamiek. Geen kapsones, een echte rasartiest.
Je moet het maar eens opsnorren in het BRT archief. Ik denk toen met het orkest Francis Bay.


.
Door de klerck luc  17-03-2018 12:03:14
beste bart

Heb gisteren genoten van de voorstelling in Merksem.
De muziek en de teksten op het boek vind ik vrij sterk.
ik had niet het gevoel in een herhaling te vallen;de ludieke momenten werkten verfrissend
Mijn dochter kreeg jouw affiche van de bibliotheek,weet dat ik hem ophang in mijn atelier.
t Praatje aan de balie deed echt goed ik was nieuwsgierig naar je volgende boek en de gitarist gaf me een hind.
weet dat ik er nu al naar uit zie.
vooral je verteltrand werkt verleidelijk.Als ze in scholen maar eens zo zouden vertellen, tzou meer gepassineerde mensen voortbrengen
Ik weet dat je je tesamen met de gitarist voor elke voorstelling smijt.... die magie komt over
groetjes en gemeende dank
Luc
.
.
Door Saskia  03-02-2018 22:39:59
Dag Bart,

Ga je, buiten Rotterdam, op nog meer plekken optreden in Nederland? Bijvoorbeeld ergens in het oosten?

Groetjes, Saskia
Door Gevers  22-09-2017 17:11:28
Beste,
Ik heb in 2015 een kaartspel gemaakt waarvoor een historisch kaartspel als leidraad gevolgd werd .Niemand had toen interesse.Heb zelfs de organisators van het slagveld evenement gecontacteerd maar Ik heb toen zelfs geen antwoord gekregen.
Indien U interesse zou hebben wil Ik u wel zulk spel overhandigen.
De vraag is hoe.
Met vriendelijke groeten
Ferre
Door Willy  11-09-2017 16:32:27
ik ben laattijdig maar volop aan het genieten van uw mooi boek Chanson illustrée, maar bleef steken op blz 55 waar u Rouget de Lisle vermeldt als tekstschrijver en componist van de Marseillaise....
Ik ben in het bezit van een boek uit 1886waarin ene Arthur Loth dit tegenspreekt in 99 blz in zijn boek; La Marseillaise, son véritable auteue, avec fac similé Original du manuscrit. Hij toont aan dat de muziek komt uit het oratorium Esther, muziek van Jean Baptiste Grisons verbonden aan de kathedraal van St Omer en overleden 17.061815 om 11.00 dezs morgens. De tekst zou ook niet van Rouget zijn, maar daarvoor zou u het boekje ( in het frans) moeten lezen.
Wees gegroet.
Door Jozef Vanackere  11-08-2017 13:05:55
Geachte Bart

Zopas weer eens "De Frankrijk Trilogie" herlezen en het verveelt niet. Prachtig leesvoer!
Als liefhebber van de Franse literatuur deed ik veel 'ontdekkingen' in je boek. Graag zou ik de geciteerde werken in het Frans lezen en soms is het moeilijk om de Franse titel terug te vinden via de 'v(h)ertaalde' titels. Tenzij men (heel) goed het Frans 'meester' is. Kan u mij helpen om de 'oorspronkelijke' titels terug te vinden? Elke tip is welkom.
Hartelijk dank bij voorbaat en vele groeten.
Jozef Vanackere
Door Willy  03-08-2017 11:33:09
Ben begonnen, vrij laat, aan uw prachtig boekwerk Chanson Illustrée. Ben vastgelopen op blz 55 waar u tekst en muziek toeschrijft aan CJ Rouget de Lisle. De muziek zou alvast niet van hem zijn maar plagiaat naar ene Jean Baptist Grisons ( muziekmeester aan de kathedraal van St Omer)uit zijn oratorium Esher De tekst zou gebaseerd zijn op Chant de Guerre pour l'Armée du Rhin... tekst en muziek zijn van jaren voor Rouget....
Dit alles volgens het boek" le chant de la Marseillaise, son vériable auteur, avec fac- similé du manuscrit, 99 blz daterend van 1886 en geschreven door Arthur Loth. Boek in mijn bezit.
Mvg
Ik vind dit wel een onderzoek waard...
Door Sofieke  02-06-2017 12:24:07
Dag Bart van Loo,

Gisteren heb ik met succes gebruikgemaakt van een fragment van een tv-programma waarin u zeer gepassioneerd vertelt over de erotiek in Madame Bovary. Mijn leerlingen, die Frans bij mij volgen in klas 5, waren zeer onder de indruk van deze voor hun nieuwe blik op de roman van Flaubert. Maar ik wist pas echt dat ik succes had met deze les, toen de brutaalste jongen van de klas uitriep: 'Misschien moet ik dat boek toch maar eens gaan lezen!'
Waarvoor mijn hartelijke dank!

Groet, Sofieke
Door Vandaele jozef  29-05-2017 13:03:07
Dag Mr van loo,

ik hoorde u onlangs spreken over Jaques Tati,
wij waren dit weekend in Ste Sévere,en daar was een feest,
ik heb zo een donkerbruin vermoeden dat u de foto's die ik meestuur wel kunt smaken,

vriendelijke groeten
christel
Door Rob Nijhuis  20-04-2017 16:48:29
Un grand merci voor het feest der herkenning gisterenavond! Na mijn profielwerkstuk over de heren Napoléon en Jules César begon ik een aantal jaren geleden eveneens aan het Franse avontuur (studie en Erasmus in Rennes). Alleen ik ben nooit zo'n begenadigd schrijver en verteller als u geworden. Nogmaals dank hiervoor en eveneens voor de perfect bijpassende muziek van Geert. Veel plezier met de rest van de tournée!
Powered by www.GastenBoek.be Hosted by www.HostYou.be