Reeds geposte berichten: 292
Powered by www.GastenBoek.be Hosted by www.HostYou.be
Door Elly  14-11-2019 09:10:08
Graag een Franse vertaling van CHANSON voor mijn Franse vrienden.
Door Lien Declercq  13-11-2019 16:50:49
Beste Bart,
De Bourgondiërs hebben me in hun greep. Prachtig werk!
Hoe kan ik tickets bemachtigen voor jouw lezingen? Ik heb interesse voor de lezing in Kortrijk en Gent, maar bij resp. Klokhof Kortrijk en Meulestede Gent kon ik niet verder geholpen worden.
Alvast bedankt!
Lien
Door marc Van Liefferinge  11-11-2019 15:25:04
Beste Bart, Ik heb je boek over de Bourgondiers verslonden, de podcasts beluisterd, was aanwezig op je lezen in Leuven en heb de Mozesput en de paalgraven bezocht in Dijon. Allemaal fantastisch. En dit weekend op de zolder van mijn moeder een Numéo spécial gevonden van een tentoonstelling 'Le Siecle du Bourgogne' in Les Beaux-Arts van oktober 1951.
Bij mijn weten staat dit document niet in je lijst van geraadpleegde werken. Misschien niet tegengekomen tijdens je onderzoek?

Indien gewenst stuur ik je een hoge resolutie PDF van de 20 bladzijden (A3 formaat) dik document.
Door Ivo MARIEN  28-10-2019 08:22:41
Ik heb toevallig op radio Klara naar de Bourgondiërs geluisterd. Dit is het beste dat ik ooit in mijn leven gehoord heb, ik geniet van elke aflevering, keer op keer, want ik luister er telkens opnieuw naar. Toen ik op vakantie was, waren het niet de bezoeken, het eten, het landschap of het hotel, maar uw luister episodes die het hoogtepunt vormden.
Door bert verwerft  19-10-2019 11:29:20
Als mediëvist gespecialiseerd in de Bourgondische periode ben ik zeer opgetogen over het boek 'De Bourgondiërs' dat met een prachtig narratief de lezer inleidt in de boeiende geschiedenis van onze Bourgondische vorsten. Alle lof en eer om de middeleeuwen, een periode van culturele en economische bloei in de (Zuidelijke) Nederlanden terug 'eigentijds' en 'modieus' te maken bij een groter leespubliek. Het boek is een uitstekende synopsis van het wetenschappelijk onderzoek aangaande deze periode. Toch heb ik nog een kleine lapsus ontdekt die ik u graag meedeel. In uw beschrijving van de slag bij Westrozebeke spreekt u over de Franse legeraanvoerder en connétable Olivier de Clisson. U schrijft 'en ik citeer': "Met één oog hield De Clisson de koning in de gaten, met het andere de twee vleugels van zijn armee' (p. 104).' Dit lijkt me nogal moeilijk omdat de Bretoense houwdegen De Clisson reeds in de slag van Auray in 1364 een oog verloor. Dankzij deze veldslag kreeg hij trouwens ook de titel van 'Eborgné d'Auray' toegemeten. Ik wil hierbij ook aanvullen dat het niet ongewoon was dat militaire aanvoerders in de late middeleeuwen zelf hun leven waagden op het slagveld en hierbij veelvuldig gewond raakten. Voorbeelden zijn er te over: van Jan van Bohemen, bijgenaamd Blinde Jan, in de slag bij Crécy in 1346. Ook Jan II van Luxemburg, heer van Beaurevoir en graaf van Ligny (1392-1441), de rechterhand van Filips de Goede, die Jeanne d'Arcq in Compiègne gevangennam, raakte een oog kwijt tijdens het beleg van Aillibaudières (1420).
Door Corry Boone  28-09-2019 18:30:48
Na een deel van het boek gelezen te hebben ben ik nu geraakt door het luisteren naar de podcast.
Binnen een groep willen we het boek gaan bespreken en ik op zoek naar een paar pakkende stellingen om met elkaar in gesprek te komen.
Wie kan mij helpen aan een paar voorbeelden?

Vr. groet
Door Frank Buitink  16-09-2019 20:30:05
Beste Bart,
Met heel veel genoegen heb ik De Bourgondiërs gelezen.
Wat een meesterwerk! Fantastisch dat je dit boek geschreven hebt; een waar cadeau voor een ieder die in deze geschiedenis mocht zijn geïnteresseerd! Direct na het lezen heb ik de Mozesput in Dijon bezocht en het Musee des beaux arts met de praalgraven. Magnifiek! Dank voor de tip die je daarover in het boek geeft.
Kleine kanttekening: op blz. 339 is vermeld dat Castillon ten westen ligt van Bordeaux; dat moet zijn: ten oosten!
Véél dank , Frank Buitink
Door André Klaver  13-09-2019 15:17:51
Geachte heer Van Loo,

Ik heb buitengewoon genoten van uw werk "De Bourgondiërs".
Uw onnavolgbare verteltrant gebaseerd op een degelijke wetenschappelijke kennis heeft geleid tot een parel in de geschiedenisliteratuur.
Hartelijk dank voor vele uren leesgenot

Vriendelijke groet
André Klaver
Rijswijk
Door Harrie  04-09-2019 16:18:24
Beste Bart,

Na je boek de Bourgondiërs te hebben gelezen ben ik nu met je podcast van je boek begonnen. Dat is smullen. Naast je prachtige meeslepende verhalen is er nu ook o.a. wapengekletter te horen en passende muziek uit de middeleeuwen. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Dank voor je mooie werk.

Hartelijke groet,

Harrie
Door Leen  04-09-2019 08:46:32
Bedankt voor de geweldige postcast die onze vaste gast was op roadtrip door Nederland. Wij, maar ook onze twee kinderen vonden het gewoon zalig, leerrijk, adembenemend, groots ... Soms bleven we net iets langer in de auto zitten om nog even verder te luisteren.
Powered by www.GastenBoek.be Hosted by www.HostYou.be