Reeds geposte berichten: 226
Door Saskia  03-02-2018 22:39:59
Dit bericht moet nog goedgekeurd worden.
Door Gevers  22-09-2017 17:11:28
Beste,
Ik heb in 2015 een kaartspel gemaakt waarvoor een historisch kaartspel als leidraad gevolgd werd .Niemand had toen interesse.Heb zelfs de organisators van het slagveld evenement gecontacteerd maar Ik heb toen zelfs geen antwoord gekregen.
Indien U interesse zou hebben wil Ik u wel zulk spel overhandigen.
De vraag is hoe.
Met vriendelijke groeten
Ferre
Door Willy  11-09-2017 16:32:27
ik ben laattijdig maar volop aan het genieten van uw mooi boek Chanson illustrée, maar bleef steken op blz 55 waar u Rouget de Lisle vermeldt als tekstschrijver en componist van de Marseillaise....
Ik ben in het bezit van een boek uit 1886waarin ene Arthur Loth dit tegenspreekt in 99 blz in zijn boek; La Marseillaise, son véritable auteue, avec fac similé Original du manuscrit. Hij toont aan dat de muziek komt uit het oratorium Esther, muziek van Jean Baptiste Grisons verbonden aan de kathedraal van St Omer en overleden 17.061815 om 11.00 dezs morgens. De tekst zou ook niet van Rouget zijn, maar daarvoor zou u het boekje ( in het frans) moeten lezen.
Wees gegroet.
Door Jozef Vanackere  11-08-2017 13:05:55
Geachte Bart

Zopas weer eens "De Frankrijk Trilogie" herlezen en het verveelt niet. Prachtig leesvoer!
Als liefhebber van de Franse literatuur deed ik veel 'ontdekkingen' in je boek. Graag zou ik de geciteerde werken in het Frans lezen en soms is het moeilijk om de Franse titel terug te vinden via de 'v(h)ertaalde' titels. Tenzij men (heel) goed het Frans 'meester' is. Kan u mij helpen om de 'oorspronkelijke' titels terug te vinden? Elke tip is welkom.
Hartelijk dank bij voorbaat en vele groeten.
Jozef Vanackere
Door Willy  03-08-2017 11:33:09
Ben begonnen, vrij laat, aan uw prachtig boekwerk Chanson Illustrée. Ben vastgelopen op blz 55 waar u tekst en muziek toeschrijft aan CJ Rouget de Lisle. De muziek zou alvast niet van hem zijn maar plagiaat naar ene Jean Baptist Grisons ( muziekmeester aan de kathedraal van St Omer)uit zijn oratorium Esher De tekst zou gebaseerd zijn op Chant de Guerre pour l'Armée du Rhin... tekst en muziek zijn van jaren voor Rouget....
Dit alles volgens het boek" le chant de la Marseillaise, son vériable auteur, avec fac- similé du manuscrit, 99 blz daterend van 1886 en geschreven door Arthur Loth. Boek in mijn bezit.
Mvg
Ik vind dit wel een onderzoek waard...
Door Sofieke  02-06-2017 12:24:07
Dag Bart van Loo,

Gisteren heb ik met succes gebruikgemaakt van een fragment van een tv-programma waarin u zeer gepassioneerd vertelt over de erotiek in Madame Bovary. Mijn leerlingen, die Frans bij mij volgen in klas 5, waren zeer onder de indruk van deze voor hun nieuwe blik op de roman van Flaubert. Maar ik wist pas echt dat ik succes had met deze les, toen de brutaalste jongen van de klas uitriep: 'Misschien moet ik dat boek toch maar eens gaan lezen!'
Waarvoor mijn hartelijke dank!

Groet, Sofieke
Door Vandaele jozef  29-05-2017 13:03:07
Dag Mr van loo,

ik hoorde u onlangs spreken over Jaques Tati,
wij waren dit weekend in Ste Sévere,en daar was een feest,
ik heb zo een donkerbruin vermoeden dat u de foto's die ik meestuur wel kunt smaken,

vriendelijke groeten
christel
Door Rob Nijhuis  20-04-2017 16:48:29
Un grand merci voor het feest der herkenning gisterenavond! Na mijn profielwerkstuk over de heren Napoléon en Jules César begon ik een aantal jaren geleden eveneens aan het Franse avontuur (studie en Erasmus in Rennes). Alleen ik ben nooit zo'n begenadigd schrijver en verteller als u geworden. Nogmaals dank hiervoor en eveneens voor de perfect bijpassende muziek van Geert. Veel plezier met de rest van de tournée!
Door Mia Teunis  27-03-2017 10:31:38
Gisteren ben ik komen genieten van een wonderlijke gebeuren in de Roma. Bedankt Bart en Geert. Het moet erg veel werk en voorbereiding gevraagd hebben om een zaal de ganse tijd te boeien en te laten deelnemen.
Subliem. Hopelijk kan je nog heel veel mensen bewust laten worden van de Napoleons van de 21ste eeuw.
Door Joris Somers  20-03-2017 10:24:57
Beste Bart, Geert & Koen,
Wat een wervelende voorstelling in Leiden! De lichtbeelden geven de emoties goed weer en zijn indrukwekkend illustratief.
De Leidse schouwburg uit 1705, dat is negenennegentig eerder dan dat hij de Marseillaises afschaft, dat kan geen toeval zijn!
De ambiénce in het pand en van de stad, sluit mooi aan op het onderwerp. Hij had zo binnen kunnen stappen, maar in 53 minuten een voorstelling bijwonen is zelfs voor een gehaast man moeilijk. Een heerlijke zondagmiddag voorstelling met een conférence van 88 minuten, voorzien van een dynamische muzikale en beeldende omlijsting. Dank jullie wel.
Onze excuses aan Clémence die deze zondag van haar vader verschoond is gebleven.

Joris, Carmen, Rik en Anna.
Rijswijk