Reeds geposte berichten: 235
Powered by www.GastenBoek.be Hosted by www.HostYou.be
Door Ivo   18-01-2019 20:31:36
Vrede zij u.
Het doet deugd dat er werken ontstaan die mijn vragen in de lessen van geschiedenis naar boven borrelden EN NOOITTOTEEN ANTWOORD leidde voor mezelf. Dit boek is een boek die de weg van alfa naar omega leidt.

Hiervoor dank ik u bij voorbaat vooraleer ik het boek kan lezen. U weet toch ook de leugens die bij verhalen van gebeurde situaties worden weergegeven.

Zoals de leugens die verspreid werden in WWII. Als daaruit gevolgen moeten worden, dan zijn er toch vragen die naar voren komen.
Nochtans doordat u dit voorstelde op TV weet ik dat u het heel eerlijk in uw visie voorstelde. Daarom dat ik u dit meedeel.

U geeft me een gevoel die ik bij Geert Kimpen, de broer van Sonja Kimpen, die ook in Wommelgem een voorstelling van zijn boek kwam geven.
Een niet te vergeten dag. Zo een boek van hem gaat over Newton. Ook een persoon die vragen in mijn opleiding deed opborrelen en die vragen zijn door zijn toedoen, opgelost geraakt. Dat is een daad die de leugens doet verdwijnen.

Nog veel liefs en genegenheden en verder...

PACE Y BENE. AMEN.
Door Bernard viérin  17-01-2019 21:45:22
Je vous ai entendu ce 17 janvier à De Afspraak.
SVP faites traduire votre magnifique livre sur les ducs de Bourgogne.
Merci d’avance.
Door Harm Dekkers  12-11-2018 12:01:58
Goedemorgen Bart,
Ik was er vorige vrijdag 9 November bij voor je Jacques Brel vertelling optreden in de living van Peter & Christel in Weerde. Het was ge-wel-dig! Een meeslepend vertelling en heel leuk in de context van toen gezet. Ik heb Brel leren kennen, na enige gewenning ook weten te appreciëren in de jaren '90. Maar na vorige vrijdag besef ik pas hoe weinig ik nog begrepen had van de inhoud van zijn liedjes, z'n leven, z'n blik naar de maatschappij e.d. Ik ben meteen weer begonnen met opdoeken en downloaden van Brel. Schitterend gedaan, m'n enthousiasme is -weer- gewekt.
Harm Dekkers
Door Marian Putman  28-10-2018 08:06:42
Beste Bart, kom weer naar Nederland (Deventer) en laat ons genieten van uw energieke, aanstekelijke optreden, groet Marian Twello
Door Guy Van Gorp  30-08-2018 22:17:42
Beste, enkele weken geleden bij Kim De Brie hoorde ik het verschil tussen Nederlands(vlaams) talige en Franstalige uitdrukkingen.Waar kan ik deze tekst terug vinden? Wij zitten thans op een camping in Frankrijk met Nederlands bestuur en hier is elke woensdag avond een open podium. Het zou tof zijn als we deze tekst hier eens konden voorlezen met de naam van de betrokken auteur.
Groeten

Guy Van Gorp nu vanuit Naussannes
Door Lex van Straten  02-08-2018 15:40:13
Geachte heer Van Loo,

Ik heb met ontzettend veel plezier uw Frankrijk Trilogie gelezen. U heeft minimaal één lezer voor de klassieke Franse schrijvers gewonnen, dit zal u deugd doen.

Ik heb een opmerking voor u die u wellicht kunt gebruiken bij een volgende (herziene) druk. In ‘O vermiljoenen spleet’ komt regelmatig het woord consumeren voor. Deze schrijfwijze zou uitstekend passen in ‘Als kok in Frankrijk’... maar het is in dit laatste hoofdstuk van uw boek toch echt consummeren.

Beschouw het niet als onaardige (betweterige) kritiek s.v.p.

Met vriendelijke groet, Lex van Straten.
Door Ronny De Schepper   08-07-2018 11:03:43
Beste,
Mijn ondertussen overleden vader heeft altijd beweerd dat hij krijgsgevangen heeft gezeten (in WO II uiteraard), samen met een Franse (toneel)auteur. Hijzelf heeft altijd gedacht dat het Jean Giraudoux was (zo heb ik als kleine jongen een hele opvoering van "La guerre de Troie n'aura pas lieu" moeten uitzitten op "Rijsel"), maar dat is onmogelijk. Ikzelf dacht dan aan Jean Anouilh, maar dat is ook erg onwaarschijnlijk. https://ronnydeschepper.com/2017/10/02/jean-anouilh-1910-1987/.
Misschien dat Hugo Claus het had geweten (gezien zijn contacten met Antonin Artaud e.d.), maar ik ben vergeten het hem te vragen. En dus vraag ik het nu maar aan jou: heb jij enig idee wie het zou kunnen geweest zijn?
Door Orgelman   05-04-2018 10:34:32
Ik las De tussenstand in Knack-Focus 4/18 april .
Betreffende Veronique Sanson.....
Ik was beroepshalve geluidsingenieur op de BRT/VRT. De opnames met Veronique in het casino van Knokke, ik denk Gouden zeezwaluw of beker voor zangvoordracht, behoren tot een van mijn fijnste en diepste muzikale belevenissen die ik aan mijn carrière overhield. Zo een krachtige (kleine) Grande Dame met een ongelofelijke dynamiek. Geen kapsones, een echte rasartiest.
Je moet het maar eens opsnorren in het BRT archief. Ik denk toen met het orkest Francis Bay.


.
Door de klerck luc  17-03-2018 12:03:14
beste bart

Heb gisteren genoten van de voorstelling in Merksem.
De muziek en de teksten op het boek vind ik vrij sterk.
ik had niet het gevoel in een herhaling te vallen;de ludieke momenten werkten verfrissend
Mijn dochter kreeg jouw affiche van de bibliotheek,weet dat ik hem ophang in mijn atelier.
t Praatje aan de balie deed echt goed ik was nieuwsgierig naar je volgende boek en de gitarist gaf me een hind.
weet dat ik er nu al naar uit zie.
vooral je verteltrand werkt verleidelijk.Als ze in scholen maar eens zo zouden vertellen, tzou meer gepassineerde mensen voortbrengen
Ik weet dat je je tesamen met de gitarist voor elke voorstelling smijt.... die magie komt over
groetjes en gemeende dank
Luc
.
.
Door Saskia  03-02-2018 22:39:59
Dag Bart,

Ga je, buiten Rotterdam, op nog meer plekken optreden in Nederland? Bijvoorbeeld ergens in het oosten?

Groetjes, Saskia
Powered by www.GastenBoek.be Hosted by www.HostYou.be