Reeds geposte berichten: 245
Powered by www.GastenBoek.be Hosted by www.HostYou.be
Door helga  17-03-2019 16:52:09
Dag Bart,
Wij genieten van je laatste boek en zouden het graag aan mijn Franse familie willen gevengeven. Wanneer verschijnt de Vertaling?
Groeten, Helga
Door Brigitte  14-03-2019 22:45:30
Beste Bart,

Samen met mijn dochter van 28 heb ik gisteravond genoten van je voorstelling De Bourgondiërs. Ik heb haar meegevraagd omdat je in de reclameflyer van het boek geschreven had, dat je als tiener hebt genoten van de trilogie over de Honderjarige Oorlog van Thea Beckman. Voor haar waren dat in haar tienertijd ook heel geliefde boeken. Ze gingen elke zomervakantie mee.
Gisteren ging ze dolblij naar huis met een gesigneerd exemplaar van de Bourgondiërs

Brigitte
Door Hans De Volder   12-03-2019 18:41:52
Beste Bart,

Sinds de eerste boeken van uw hand waar uw onpeilbare liefde voor het Franse land weldadig uit spreekt, ben ik een echte fan.
Als een hongerig kind toe gezogen naar de binnenkanten van onze en "de" geschiedenis ben ik weerom onverzadigbaar vastgeklonken aan uw nieuw boek en dito podcast mbt onze bourgondische voorvaderen. Elk kind, jongere wenst zich een leerkracht geschiedenis die wars van de soms te gemakkelijke beeldcultuur onze "vaderlandsche" geschiedenis op een heldere en meeslepende wijze verbaal schildert. Een dikke proficiat aan de Klara medewerkers die het geheel, de podcast met gepaste muziek (en dit is niet evident) omkaderen.
Als muzikant gespecialiseerd in oude muziekpraktijk zijn uw boek en het hoorspel vitaminen voor de geest en oor.
Door Cor Adema  03-02-2019 16:49:57
Wilt u op de tweede dinsdag van november of december een lezing verzorgen over uw nieuwste boek?
Plaats: Kampen
Tijd: tussen 20.00 uur en 22.00 uur in de Sadskazerne
Voor wie: leden van de historische ver Jan van Arkel en leden van de bibliotheek
Door Louk Box   03-02-2019 15:26:34
Dank voor een prachtprogramma van OVT! Mijn echtgenote, française, zag opeens een andere dimensie in haar vaderlandse geschiedenis (de onderbelichte Bourgondische). Ik schaarde me even aan die bewuste tafel van Kamerik en begreep plots een samenhang in onze gedeelde geschiedenis der Lage Landen. Samen zien we uit naar lezing van uw boek, liefst in franse vertaling...

Tot de volgende week - via OVT!

Louk
Door Luc Braeckman  01-02-2019 14:49:11
Beste Bart, onlangs uw boek van de Bourgondiers gekocht, en de eerst bladzijden gelezen, en direct de link gelegd met 'n plaatsje in Frankrijk, La Cheppe, gelegen nabij Chalons-en -Champagne. Begin september daar overnacht met de motorhome, ik had het bord zien staan met "Champ d'Attila", 'n reden te meer om eens te gaan neuzen, de foto's bijgevoegd. 'n Historische site zowaar! Bedankt voor het mooie boek, Luc.
Door liesbeth Loef  27-01-2019 21:26:12
is noord nederland ( groningen) u te ver weg?
Door Liesbeth Clarijs  26-01-2019 08:25:52
Spreekt u ook luisterboeken in? Dat lijkt mij helemaal fantastisch!
Door Karel van dinter  25-01-2019 21:19:28
Goedeavond Bart,

Heb met veel plezier uw laatste boek "De Bourgondiërs" gelezen.
Via genealogische opzoekingen ben ik terechtgekomen bij een van mijn voorvaders nl.Emond de Dyntere (van Dinter).
Hij was Secretaris van vier Hertogen van Brabant:Anttoon,Jan IV,Saint Pol en Filips II de goede.
Geboren te Grave,Noord Brabant rond 1375 en overleden te Brussel 1449.
Hij is de auteur van een kronijk van Brabant in opdracht van Filips welke hij schreef in het Latijn te Corsendonk (Turnhout.Later werden deze werken uitgebracht door Francois Xavier de Ram te Leuven. Latijn met oud franse vertaling.
Deze drie delen van de kronijk zijn in mijn bezit.
Als je er interesse in hebt kan ik ze U wel uitlenen

Karel
Door François De Boom  19-01-2019 06:01:10
Dag mr Van Loo,

De uitzending gezien waar je boek gepromoot werd van de Bourgondiers. Persoonlijk deed het me deugd iemand te zien die bevlogen, als een filmverhaal, de geschiedenis beleeft.
En zeker de geschiedenis van ons allemaal: De Nederlanden of gelijkwaardig: Belgica.
1 kleine opmerking, wanneer u het heeft dat vanaf de 15e eeuw ‘een soort chemische reactie’ er voor zorgt dat haast dan de Nederlanden opstaan als een soort van identiteit.
Indien ik het een soort van ‘geboorte’ zou mogen noemen, zou ik het liever een ‘wedergeboorte’ noemen. De eerste keer in onze contreeien gebeurde dit weliswaar op een iets bruskere manier.
Het was vanaf begin van de 5de eeuw, toen de Franken naar deze lagere gebieden in grotere getallen oprukten en hier hun epicentrum vestigden, ze als het ware ‘De Nederlanden’ of ‘Belgica’ avant la lettre vestigden.
Misschien een voetnoot maar zeker, voor mij althans, de moeite waard om te vermelden en even bij stil te staan.
Dank voor uw bijdrage !
Powered by www.GastenBoek.be Hosted by www.HostYou.be