Reeds geposte berichten: 231
Powered by www.GastenBoek.be Hosted by www.HostYou.be
Door Guy Van Gorp  30-08-2018 22:17:42
Dit bericht moet nog goedgekeurd worden.
Door Lex van Straten  02-08-2018 15:40:13
Geachte heer Van Loo,

Ik heb met ontzettend veel plezier uw Frankrijk Trilogie gelezen. U heeft minimaal één lezer voor de klassieke Franse schrijvers gewonnen, dit zal u deugd doen.

Ik heb een opmerking voor u die u wellicht kunt gebruiken bij een volgende (herziene) druk. In ‘O vermiljoenen spleet’ komt regelmatig het woord consumeren voor. Deze schrijfwijze zou uitstekend passen in ‘Als kok in Frankrijk’... maar het is in dit laatste hoofdstuk van uw boek toch echt consummeren.

Beschouw het niet als onaardige (betweterige) kritiek s.v.p.

Met vriendelijke groet, Lex van Straten.
Door Ronny De Schepper   08-07-2018 11:03:43
Beste,
Mijn ondertussen overleden vader heeft altijd beweerd dat hij krijgsgevangen heeft gezeten (in WO II uiteraard), samen met een Franse (toneel)auteur. Hijzelf heeft altijd gedacht dat het Jean Giraudoux was (zo heb ik als kleine jongen een hele opvoering van "La guerre de Troie n'aura pas lieu" moeten uitzitten op "Rijsel"), maar dat is onmogelijk. Ikzelf dacht dan aan Jean Anouilh, maar dat is ook erg onwaarschijnlijk. https://ronnydeschepper.com/2017/10/02/jean-anouilh-1910-1987/.
Misschien dat Hugo Claus het had geweten (gezien zijn contacten met Antonin Artaud e.d.), maar ik ben vergeten het hem te vragen. En dus vraag ik het nu maar aan jou: heb jij enig idee wie het zou kunnen geweest zijn?
Door Orgelman   05-04-2018 10:34:32
Ik las De tussenstand in Knack-Focus 4/18 april .
Betreffende Veronique Sanson.....
Ik was beroepshalve geluidsingenieur op de BRT/VRT. De opnames met Veronique in het casino van Knokke, ik denk Gouden zeezwaluw of beker voor zangvoordracht, behoren tot een van mijn fijnste en diepste muzikale belevenissen die ik aan mijn carrière overhield. Zo een krachtige (kleine) Grande Dame met een ongelofelijke dynamiek. Geen kapsones, een echte rasartiest.
Je moet het maar eens opsnorren in het BRT archief. Ik denk toen met het orkest Francis Bay.


.
Door de klerck luc  17-03-2018 12:03:14
beste bart

Heb gisteren genoten van de voorstelling in Merksem.
De muziek en de teksten op het boek vind ik vrij sterk.
ik had niet het gevoel in een herhaling te vallen;de ludieke momenten werkten verfrissend
Mijn dochter kreeg jouw affiche van de bibliotheek,weet dat ik hem ophang in mijn atelier.
t Praatje aan de balie deed echt goed ik was nieuwsgierig naar je volgende boek en de gitarist gaf me een hind.
weet dat ik er nu al naar uit zie.
vooral je verteltrand werkt verleidelijk.Als ze in scholen maar eens zo zouden vertellen, tzou meer gepassineerde mensen voortbrengen
Ik weet dat je je tesamen met de gitarist voor elke voorstelling smijt.... die magie komt over
groetjes en gemeende dank
Luc
.
.
Door Saskia  03-02-2018 22:39:59
Dag Bart,

Ga je, buiten Rotterdam, op nog meer plekken optreden in Nederland? Bijvoorbeeld ergens in het oosten?

Groetjes, Saskia
Door Gevers  22-09-2017 17:11:28
Beste,
Ik heb in 2015 een kaartspel gemaakt waarvoor een historisch kaartspel als leidraad gevolgd werd .Niemand had toen interesse.Heb zelfs de organisators van het slagveld evenement gecontacteerd maar Ik heb toen zelfs geen antwoord gekregen.
Indien U interesse zou hebben wil Ik u wel zulk spel overhandigen.
De vraag is hoe.
Met vriendelijke groeten
Ferre
Door Willy  11-09-2017 16:32:27
ik ben laattijdig maar volop aan het genieten van uw mooi boek Chanson illustrée, maar bleef steken op blz 55 waar u Rouget de Lisle vermeldt als tekstschrijver en componist van de Marseillaise....
Ik ben in het bezit van een boek uit 1886waarin ene Arthur Loth dit tegenspreekt in 99 blz in zijn boek; La Marseillaise, son véritable auteue, avec fac similé Original du manuscrit. Hij toont aan dat de muziek komt uit het oratorium Esther, muziek van Jean Baptiste Grisons verbonden aan de kathedraal van St Omer en overleden 17.061815 om 11.00 dezs morgens. De tekst zou ook niet van Rouget zijn, maar daarvoor zou u het boekje ( in het frans) moeten lezen.
Wees gegroet.
Door Jozef Vanackere  11-08-2017 13:05:55
Geachte Bart

Zopas weer eens "De Frankrijk Trilogie" herlezen en het verveelt niet. Prachtig leesvoer!
Als liefhebber van de Franse literatuur deed ik veel 'ontdekkingen' in je boek. Graag zou ik de geciteerde werken in het Frans lezen en soms is het moeilijk om de Franse titel terug te vinden via de 'v(h)ertaalde' titels. Tenzij men (heel) goed het Frans 'meester' is. Kan u mij helpen om de 'oorspronkelijke' titels terug te vinden? Elke tip is welkom.
Hartelijk dank bij voorbaat en vele groeten.
Jozef Vanackere
Door Willy  03-08-2017 11:33:09
Ben begonnen, vrij laat, aan uw prachtig boekwerk Chanson Illustrée. Ben vastgelopen op blz 55 waar u tekst en muziek toeschrijft aan CJ Rouget de Lisle. De muziek zou alvast niet van hem zijn maar plagiaat naar ene Jean Baptist Grisons ( muziekmeester aan de kathedraal van St Omer)uit zijn oratorium Esher De tekst zou gebaseerd zijn op Chant de Guerre pour l'Armée du Rhin... tekst en muziek zijn van jaren voor Rouget....
Dit alles volgens het boek" le chant de la Marseillaise, son vériable auteur, avec fac- similé du manuscrit, 99 blz daterend van 1886 en geschreven door Arthur Loth. Boek in mijn bezit.
Mvg
Ik vind dit wel een onderzoek waard...
Powered by www.GastenBoek.be Hosted by www.HostYou.be