Reeds geposte berichten: 258
Powered by www.GastenBoek.be Hosted by www.HostYou.be
Door David D'Haese   22-05-2019 18:26:52
Dag de heer Van Loo,

Ik heb genoten van uw boek over onze voorgeschiedenis en wil u daar graag voor bedanken. Een leerling van me vertelde me over de podcast en die is al even indrukwekkend. Dit is wat Vlaanderen op zat te wachten! Bravo!
En wat een kluwen aan relaties! Graag wil ik dat kluwen eens statistisch analyseren en evt. in een infographic visualiseren, net zoals dat eerder gebeurde vor Game of Thrones, trouwens. Zulk analye kan heel nuttig zijn als didactisch materiaal voor anders denkenden. Hebt u zicht of dit al aan het gebeuren is door iemand anders?
Door Jan GHYS  18-05-2019 11:43:47
Geachte heer Van Loo,
Beste Bart,
Straks gaan we naar jouw optreden in Bouwel.
Ik las op jouw website dat jouw boeken lezen “ als een trein” en dat je de trein neemt naar ergens als je onrust voelt.
In Bouwel aan de Bergen rijdt een heuse stoomtrein!
https://youtu.be/WZwOR0SqkT4
Als je die nodig hebt, ben je altijd welkom. :-)

We kijken uit naar deze avond.
Door Stijn M.  09-05-2019 10:38:13
Dag Bart,
Ik heb enorm genoten van je podcast over de Bourgondiërs. Bedankt om al die uren in de wagen zo boeiend te maken. Ik kijk ernaar uit om aan het boek te beginnen.

Stijn M.
Door Chris Van der Cruyssen  08-05-2019 18:51:14
Beste Bart, net terug van Dijon op uw advies. Behalve 'n klein putje in het budget, absoluut de moeite waard. Volgens een van de stadsgidsen zorg je voor 'n ferme boost van het Nederlandstalig toerisme aldaar. Ook nog; hoe je de conversie bewerkstelligd van 'n beetje "cultuurbarbaar" naar iets als 'n geschiedenis freak. Je boek lezen was "fun" en brengt heel wat teweeg. Groet, Chris
Door Dan Falck  08-05-2019 09:44:23
Met veel plezier De Bourgondiërs gelezen. Het bracht een vergeten herinnering terug: de Technische Hogeschool Eindhoven (nu TU Eindhoven) bracht in de jaren zestig een tijdschrift uit dat Bourgond heette. Over de wisselende omslagfoto’s stond altijd de contour van Bourgondië gedrukt in haar grootste historische omvang. Op internet is niets te vinden hierover. Ik deel dit stukje geschiedenis graag, ook al is het een haast verwaarloosbaar zijspoor.
Door Gino SLOCK  05-05-2019 10:59:42
Beste Bart,

Ik was er tijdens jouw voorstelling in 'De Pinte' en je wist, naast mezelf en mijn vrouw, nog een bevriend koppel van me te bekoren met jouw verhaalkunst en je boek. Mijn dank hiervoor!

Nu je toch achterwaarts in tijd gaat: waarom geen juweeltje schrijven over onze eigen Kelten? En daarmee bedoel ik niet het zoveelste boek over Vercingetorix (Frankrijk), maar wel over bijvoorbeeld Ambiorix en de Gallische Oorlog (Belgen)? Dat Frankrijk erin ook aan bod komt is maar normaal... als het accent 'Belgae' maar goed ligt. Ik ben benieuwd ;-)

Gino S.
Door Martijn Punt  28-04-2019 18:47:39
Beste Bart, wat een absoluut meesterwerk heb je geschreven met De Bourgondiërs. Zo knap hoe je een historisch onderwerp zo boeiend, begrijpelijk én correct beschrijft en voor een breed publiek toegankelijk maakt. Mijn complimenten, ik kijk al uit naar je volgende boek.
Door henri marie sebastien larregle   26-04-2019 19:23:42
Cher Monsieur Van Loo,

Je voudrais savoir si votre livre sur Les Bourguignons sera prochainement traduit en Français.

Je serais vraiment intéressé de le lire. Etant français (je vis à Brugge) c'est une partie de mon histoire.

Je vous remercie de votre réponse.
Veuilez agréer Monsieur, mes salutations distinguées.
Henri LARREGLE
Door Danny Welby  24-04-2019 13:18:56
Hello,
My family and I are very interested in the topics you cover in your books (especially Napoleon and Burgundy), unfortunately, being British, we do not read the Dutch well enough. Do you intend to translate your books in English or French?
Wishing you good luck, waiting for an upcoming translation, thank you already for your reply.
Door Ingrid Vervaeck  15-04-2019 16:34:54
Beste Bart,

Bij de eerste verwijzing naar die "oude boeken met groene stofomslag" wist ik het al: " 's Lands Glorie" ! Ik zie mijn vader nog secuur die prenten inplakken (wij mochten dat niet, wij zouden het verprutsen). Uren heb ik in die boeken zitten kijken: Karel Martel, Roeland in de pas van Roncesvalles, Maria van Bourgondië die van haar paard valt, Johanna de Waanzinnige.... die zijn op mijn netvlies gebrand.
En om deze figuren dan zoveel jaar later dan terug te vinden in zo'n schitterend boek, dat is fantastisch.
Ja, de materie is dankbaar (waarom wordt dit allemaal niet verfilmd? Zou nogal wat anders zijn dan Game of Thrones...)
Maar zo'n ongelooflijk pak informatie brengen zoals jij dat doet: op een manier die alles doet léven: de setting, de manier van het onderwerp aansnijden, het aanbrengen van het hoe en waarom...Dàt kunnen alleen de echt grote!
Duizend maal dank!

Ingrid

ps1: mijn volgende reis is al uitgestippeld, ik moet die Mozesput met mijn eigen ogen zien
ps2: en volgend jaar in Gent toch wel de grote Van Eyck tentoonstelling zeker!
ps3: die gouden letters op de kaft slijten af. Mijn boek heet nu "De gondiërs" :
Powered by www.GastenBoek.be Hosted by www.HostYou.be