Reeds geposte berichten: 221
Door Sofieke  02-06-2017 12:24:07
Dag Bart van Loo,

Gisteren heb ik met succes gebruikgemaakt van een fragment van een tv-programma waarin u zeer gepassioneerd vertelt over de erotiek in Madame Bovary. Mijn leerlingen, die Frans bij mij volgen in klas 5, waren zeer onder de indruk van deze voor hun nieuwe blik op de roman van Flaubert. Maar ik wist pas echt dat ik succes had met deze les, toen de brutaalste jongen van de klas uitriep: 'Misschien moet ik dat boek toch maar eens gaan lezen!'
Waarvoor mijn hartelijke dank!

Groet, Sofieke
Door Vandaele jozef  29-05-2017 13:03:07
Dag Mr van loo,

ik hoorde u onlangs spreken over Jaques Tati,
wij waren dit weekend in Ste Sévere,en daar was een feest,
ik heb zo een donkerbruin vermoeden dat u de foto's die ik meestuur wel kunt smaken,

vriendelijke groeten
christel
Door Rob Nijhuis  20-04-2017 16:48:29
Un grand merci voor het feest der herkenning gisterenavond! Na mijn profielwerkstuk over de heren Napoléon en Jules César begon ik een aantal jaren geleden eveneens aan het Franse avontuur (studie en Erasmus in Rennes). Alleen ik ben nooit zo'n begenadigd schrijver en verteller als u geworden. Nogmaals dank hiervoor en eveneens voor de perfect bijpassende muziek van Geert. Veel plezier met de rest van de tournée!
Door Mia Teunis  27-03-2017 10:31:38
Gisteren ben ik komen genieten van een wonderlijke gebeuren in de Roma. Bedankt Bart en Geert. Het moet erg veel werk en voorbereiding gevraagd hebben om een zaal de ganse tijd te boeien en te laten deelnemen.
Subliem. Hopelijk kan je nog heel veel mensen bewust laten worden van de Napoleons van de 21ste eeuw.
Door Joris Somers  20-03-2017 10:24:57
Beste Bart, Geert & Koen,
Wat een wervelende voorstelling in Leiden! De lichtbeelden geven de emoties goed weer en zijn indrukwekkend illustratief.
De Leidse schouwburg uit 1705, dat is negenennegentig eerder dan dat hij de Marseillaises afschaft, dat kan geen toeval zijn!
De ambiénce in het pand en van de stad, sluit mooi aan op het onderwerp. Hij had zo binnen kunnen stappen, maar in 53 minuten een voorstelling bijwonen is zelfs voor een gehaast man moeilijk. Een heerlijke zondagmiddag voorstelling met een conférence van 88 minuten, voorzien van een dynamische muzikale en beeldende omlijsting. Dank jullie wel.
Onze excuses aan Clémence die deze zondag van haar vader verschoond is gebleven.

Joris, Carmen, Rik en Anna.
Rijswijk
Door Lieve Vandenbroucke  19-03-2017 09:16:09
Geachte heren,


Hartelijk dank voor jullie voorstelling gisteren in Maldegem.
We hebben gemerkt dat er tussen try-out en effectieve voorstelling nog heel wat werk is verricht, andere invalshoeken zijn gezocht, en er ook heel wat geluid, beeld en (zowel letterlijk als figuurlijk) beweging is aan toegevoegd!
Hard werk, en het heeft geloond. We hebben (van beide voorstellingen trouwens) genoten!

Stiekem kijken we al uit naar eenzelfde verwerking naar het podium van de teksten die nu in boekvorm worden gegoten.
Hopelijk duurt het geen “100 jaar” vooraleer we dit mogen beleven J.


Hartelijke groet aan alle medewerkers!


Lieve
Door koen rommel  19-03-2017 08:42:05
Beste Mijnheer Van Loo... ik schrij bewust 'mijnheer' omdat u een grote mijnheer bent...
Beste Bart, we hebben gisteren weer enorm genoten . En u zei dat we een voorbereid publiek waren maar u was ook voorbereid: u kende de ' miseriebocht' !
Nu, ik kijk al uit naar uw nieuwe boek. U zei dat het over de middeleeuwen en Boergondie zal gaan... mijn schoonbroer kijkt er al reikhalzend naar uit. Hij houdt enorm van La Bourgogne.
Beste groeten en hopelijk een rustige zondag.
P.S.: Geert speelde en zong schitterend!!!
Door jef.vangool@sintclara.eu  27-02-2017 19:11:41
Beste Bart

Ik was degene die tijdens je zeer gesmaakte, Oud-Turnhoutse optreden (afgelopen donderdag) wist dat ABBA in 1974 het Songfestival had gewonnen met 'Waterloo'. Gij moogt blijven, zei je me in de zaal. Maar wanneer mag ik nu eindelijk gaan?

Overigens: over Napoleon. Misschien ken je het bestaan van pasquini? Anders: google. Een hele mooie heb ik altijd gevonden: "Tutti i Francesi sono ladri? No, tutti no, ma Buona Parte!"
Touché, zou ik zeggen, als je weet wat die dan toch niet zo kleine Corsicaan uit Rome en Italië (onder andere maar vooral) aan kunst naar Parijs had versleept.

Ik kocht na afloop dan toch geen boek van je, hoewel mijn madam en ik in de buurt na afloop een glas stonden te drinken. Maar je moet weten: ik ben lid van het WEG (Willem Elsschot Genootschap) en voor 70 euro lidgeld krijg je letterlijk een volle doos (soms razend) interessante boeken in ruil. En zo ben al aan drie BVL-boeken geraakt. En maakte ik kennis met het werk van Saul Bellow, schitterend auteur. Terecht de Nobelprijs gekregen (in 1976 dan weer).

A la prochaine!

Jef Van Gool
Oud-Turnhout
Door Betty Schollaert   19-02-2017 15:23:22
Op onze website staat een aanbod voor oude franse literatuur boeken. Misschien bent u of een van uw fans daarin geïnteresseerd? Alle info vindt u op de website van Alliance Francaise Eindhoven. http://afpb.nl/eindhoven/]
Door Guy De Cleer  11-02-2017 10:52:10
Bart,
Michèle Torr?
Jean-Francois Maurice?
'Palace of Versailles' van Al Stewart even beluisteren
Guy De Cleer