Reeds geposte berichten: 217
Door Joris Somers  20-03-2017 10:24:57
Beste Bart, Geert & Koen,
Wat een wervelende voorstelling in Leiden! De lichtbeelden geven de emoties goed weer en zijn indrukwekkend illustratief.
De Leidse schouwburg uit 1705, dat is negenennegentig eerder dan dat hij de Marseillaises afschaft, dat kan geen toeval zijn!
De ambiénce in het pand en van de stad, sluit mooi aan op het onderwerp. Hij had zo binnen kunnen stappen, maar in 53 minuten een voorstelling bijwonen is zelfs voor een gehaast man moeilijk. Een heerlijke zondagmiddag voorstelling met een conférence van 88 minuten, voorzien van een dynamische muzikale en beeldende omlijsting. Dank jullie wel.
Onze excuses aan Clémence die deze zondag van haar vader verschoond is gebleven.

Joris, Carmen, Rik en Anna.
Rijswijk
Door Lieve Vandenbroucke  19-03-2017 09:16:09
Geachte heren,


Hartelijk dank voor jullie voorstelling gisteren in Maldegem.
We hebben gemerkt dat er tussen try-out en effectieve voorstelling nog heel wat werk is verricht, andere invalshoeken zijn gezocht, en er ook heel wat geluid, beeld en (zowel letterlijk als figuurlijk) beweging is aan toegevoegd!
Hard werk, en het heeft geloond. We hebben (van beide voorstellingen trouwens) genoten!

Stiekem kijken we al uit naar eenzelfde verwerking naar het podium van de teksten die nu in boekvorm worden gegoten.
Hopelijk duurt het geen “100 jaar” vooraleer we dit mogen beleven J.


Hartelijke groet aan alle medewerkers!


Lieve
Door koen rommel  19-03-2017 08:42:05
Beste Mijnheer Van Loo... ik schrij bewust 'mijnheer' omdat u een grote mijnheer bent...
Beste Bart, we hebben gisteren weer enorm genoten . En u zei dat we een voorbereid publiek waren maar u was ook voorbereid: u kende de ' miseriebocht' !
Nu, ik kijk al uit naar uw nieuwe boek. U zei dat het over de middeleeuwen en Boergondie zal gaan... mijn schoonbroer kijkt er al reikhalzend naar uit. Hij houdt enorm van La Bourgogne.
Beste groeten en hopelijk een rustige zondag.
P.S.: Geert speelde en zong schitterend!!!
Door jef.vangool@sintclara.eu  27-02-2017 19:11:41
Beste Bart

Ik was degene die tijdens je zeer gesmaakte, Oud-Turnhoutse optreden (afgelopen donderdag) wist dat ABBA in 1974 het Songfestival had gewonnen met 'Waterloo'. Gij moogt blijven, zei je me in de zaal. Maar wanneer mag ik nu eindelijk gaan?

Overigens: over Napoleon. Misschien ken je het bestaan van pasquini? Anders: google. Een hele mooie heb ik altijd gevonden: "Tutti i Francesi sono ladri? No, tutti no, ma Buona Parte!"
Touché, zou ik zeggen, als je weet wat die dan toch niet zo kleine Corsicaan uit Rome en Italië (onder andere maar vooral) aan kunst naar Parijs had versleept.

Ik kocht na afloop dan toch geen boek van je, hoewel mijn madam en ik in de buurt na afloop een glas stonden te drinken. Maar je moet weten: ik ben lid van het WEG (Willem Elsschot Genootschap) en voor 70 euro lidgeld krijg je letterlijk een volle doos (soms razend) interessante boeken in ruil. En zo ben al aan drie BVL-boeken geraakt. En maakte ik kennis met het werk van Saul Bellow, schitterend auteur. Terecht de Nobelprijs gekregen (in 1976 dan weer).

A la prochaine!

Jef Van Gool
Oud-Turnhout
Door Betty Schollaert   19-02-2017 15:23:22
Op onze website staat een aanbod voor oude franse literatuur boeken. Misschien bent u of een van uw fans daarin geïnteresseerd? Alle info vindt u op de website van Alliance Francaise Eindhoven. http://afpb.nl/eindhoven/]
Door Guy De Cleer  11-02-2017 10:52:10
Bart,
Michèle Torr?
Jean-Francois Maurice?
'Palace of Versailles' van Al Stewart even beluisteren
Guy De Cleer
Door jean marie desseaux  25-01-2017 14:46:55
geachte,
Mijn hobby was zee zeilen. In 2010 zeilde ik solo naar St.Helena.
Er is daar weinig te beleven. Longwood is alleen geopend als het schip uit Engeland langskomt.Passagiers worden dan in kooien
overgeladen en aan land getakeld, net zoals op Ascension . Wij zeilers moeten op eigen kracht aan een betonnen trapje naar de wal slingeren zoals Tarzan. Dit vanwege de eeuwige deining. Van de plaatselijke politie kreeg ik nog een gast mee die ze hadden opgesloten in een heel mooi gevangenisje omdat hij maar 500 dollar op zak had. De rest staat in mijn reisverslagje van 2010, als u wilt stuur ik fotokopie. Met groeten
Jean Marie Desseaux
Door deklerckluc  27-12-2016 15:23:41
ben deze zomer met de camper door frankrijk getrokken
met lou napoleonboek in de hand heb ik verschillende plaatsen bezocht waar napoleon verbleef
ik heb ontzettend genoten
je hebt me meegenomen in een droom van ontspanning
de franse chansons hadden me al bekoord
ik kijk verlangend uit naar je volgende boek
luc de klerck
Door Yves Kieckens  26-11-2016 15:40:36
Betreft “Chanson”. Ik had het boek al een tijdje en af en toe in gebladerd. Nu heb ik het tijdens verlof aan een zwembad helemaal gelezen met de ipad ernaast. Informatief (2-maal: voor de geschiedenis en voor de chansons), soms grappig en veel emoties. En zeer leuk verteld. Nu zal ik meer naar de teksten luisteren dan alleen maar naar de muziek. Als ik er 2 mag uitkiezen die volgens mij representatief zijn voor het boek: Aznavour “Je m’y voyais déjà” en J-J Goldman “Né en 17 à Leidenstadt”. Dank je Bart Van Loo.
Door theo flebus  02-08-2016 18:53:03
Zaaaalig, jouw litteratuur, Bart. Ben zélf leraar Frans (nog steeds) en lees jouw boeken met veel plezier. Sta ook versteld van jouw eruditie. Amai!
We zullen zéker eens naar één van jouw optredens komen kijken (wij zijn van Ham).

Btw Heb jij nog een Russisch exemplaar van Chanson? Zo ja, mag je me er onmiddellijk eentje opsturen.

Welgemeende Franse groeten,

theo flebus, Ham.