De Zillebeekse Palingvissers
Welkom op het gastenboek van de Zillebeekse Palingvissers.
Wij vissen op Zillebeke Vijver in Zillebeke, een deelgemeente van Ieper, West-Vlaanderen.

Reeds geposte berichten: 48
Powered by www.GastenBoek.be Hosted by www.HostYou.be
Door Herkelbout Rik  02-06-2017 08:35:31
Ja moet ik maar eens doen, na de onze wedstrijd op de Zillebeekse vijver. Dat deze vijver door sportvissers beheerd word met een inzet van 100 procent is maar eens bewezen. Onze wedstrijd resulteerde op tien snoeken van 50 cm tot 103 cm. De foto's van deze snoeken bewijzen dat er een heel goed visbestand is want ze waren moddervet. Al je dan ziet hoe de staart van de vijver ingericht is ter voortplanting, plus het feit en dit geeft een niet te onderschatten resultaat hun aalscholver kooien die ze er plaatsten. Dit is beheer van topkwaliteit, Dikke Proficiat !
Door Bryon Ronny   04-01-2017 08:06:06
Er werd ons de vraag gesteld of er met een dag vergunning op roofvis kan worden gevist en daar is het antwoord neen.
Er dient daarvoor een jaarvergunning worden aangekocht en dit ter bescherming van onze roofvissen.
Alle reglementeringen zijn er op de clubpagina te bekijken en bij vragen naar meerdere info kan iedereen mail sturen naar de gemachtigde viswachters aangesteld door het stadsbestuur van stad Ieper.

Hoogachtend,
Gemachtigde viswachter
Ronny Bryon
Door Seba  29-12-2016 15:50:12
Beste,
kan men geen dagvergunning hebben als men op roofvis wil vissen? (met kunstaas)
Door Soy   26-02-2016 21:19:28
Bedankt voor de info, maar heb gezien dat ik mijn leefnetten niet thuis heb liggen, zal dus niet gaan. Toch bedankt.
Door Ronny Bryon   29-08-2015 18:27:14
beste

Voor de bepoting hebben wij goede ervaring met Peter Vanackere van Aquality. Je kan deze contacteren op volgend nr 0497 302743. Je kan daar alle vissen die er in zoet water leven bestellen en ik mag zeggen wij hebben daar nog nooit slechte ervaringen mee gehad. Om op een andere manier aan vissen te geraken is dit een andere zaak daar het verboden is om levende vissen als particulier te vervoeren en kan ik je daarbij niet helpen. Denk niet dat je op een andere manier je vijver gaat kunnen bepoten. Wens je veel succes met je prachtige vijver en als ik goede raad mag geven bepoot met paairijpe vissen en niet met kleine vis. De simpele reden hiervoor is dat deze zelf door de voorplanting je vijver gaan bepoting en dit alle voordelen heeft. Ze doen dit kosteloos en je hebt zelf het genot bij bepoting van mooie paairijpe vissen. Je zal verstomd staan hoe vlug dit zal gaan aangezien de opp. van de vijver niet zo groot is.

Veel succes.

Vriendelijke groeten,

Ronny
Door vandenbroucke bart  27-08-2015 21:45:28
Beste Ronny
IK ben eigenaar van een natuurlijke vijver van ongeveer 25m op 8 met een variabele diepte in plateau's van 1.5-.30m

Enige tijd geleden liet ik die ruimen aangezien hij volledig dichtgeslibd was.

Nu zou ik die graag bepoten met rietvoorn en eventueel andere inheemse vissen.Ik vind evenwel geen leveranciers uit de streek.
Kan jij mij helpen?
Eventueel iemand die in zijn privé wat vissen teveel heeft kan ook een oplossing zijn.

Vriendelijke groeten
Bart Vandenbroucke
0477/187/761
Lo-Reninge
Door yourick  21-08-2015 12:56:35
Bedankt voor de info, maar heb gezien dat ik mijn leefnetten niet thuis heb liggen, zal dus niet gaan. Toch bedankt.
Mvg
Yourick
Door Bryon Ronny   21-08-2015 07:55:26
Beste Sportvissers

De kermiswedstrijd is een jarenlange traditie en wordt er alleen met de feeder gevist. Met de vaste stok of anders vissen tijdens deze kermiswedstrijd is niet mogelijk.
Iedereen kan wel deelnemen mits deze zich vooraf inschrijven en dit om praktische redenen.
Er wordt wel een wedstrijd in de vaart Ieper Boezinge georganiseerd waar iedereen kan aan deelnemen en er met alles kan worden gevist daar dit een vrije wedstrijd is en dit ten voordele van bepoting aan Zillebeke vijver is bestemd. Deze wedstrijd is niet door De Zillebeekse Palingvissers georganiseerd. Je kan alle info op deze clubpagina terug vinden en iedereen is er welkom.

Hopend u hiermee van dienst te zijn.

Vriendelijke groeten,

Ronny Bryon
secretaris De Zillebeekse Palingvissers.
Door Yourick  20-08-2015 22:48:26
Hallo, die kermiswedstrijd van nu 22 augustus, mag iedereen daar aan meedoen? En is het enkel feeder of ook vaste stok?
Mvg
Yourick
Door Ronny Bryon   12-08-2015 18:48:48
Geachte Palingvissers.

Daar wij in al jaren het beheer in handen hebben van Zillebeke vijver en ook rekening hebben gehouden met de palingvissers mogen wij zelfs fier zijn op het palingbestand. We hebben verleden jaar door het toe doen van de blauwwieralgen een weinig palingen verloren maar dit weegt niet op tegenover het bestaand bestand aan palingen. We hebben van alle slag van grote aan palingen uitgezet en deze zijn door het grote aanbod aan natuurlijk voedsel er goed uitgegroeid. Dus als je een verwoed palingvisser bent kan ik een goede raad geven kom de vijver bezoeken en kom er vissen. De jaarvergunning kost 100,00 euro voor 4 lijnen en kan je van januari tot december waarvan je de donderdag, vrijdag en zaterdagnacht er mag vissen wat met een dag vergunning verboden is. Als je kleine palingen (20 cm) vangt vragen we wat sportiviteit en vragen deze met zorg terug te zetten zodat je deze later als ze groter zijn met veel genot terug kan vangen om dan mee te nemen.
Bij verdere vragen kan je altijd bij de gemachtigde viswachters terecht die je de verdere nodige inlichtingen kan verstrekken.

Hopend u hiermee van dienst te zijn.

Vriendelijke groeten,

Ronny Bryon
secretaris De Zillebeekse Palingvissers.
Powered by www.GastenBoek.be Hosted by www.HostYou.be